Oproep Filmshorts documentaire 2021

Worldvisuals Film is op zoek naar creatief documentaire talent voor Filmfonds Shorts 2021.

Ben jij minder dan vijf jaar geleden afgestudeerd als regisseur aan een erkende beroepsopleiding voor film? Of ben jij autodidact en heb je in de afgelopen vijf jaar je eerste onafhankelijke filmproductie geregisseerd, die is vertoond voor een aantoonbaar betalend publiek in bioscopen, op (int.) festivals of op de Nederlandse televisie of op een gecureerd online filmplatform? En heb je een filmplan dat deze zomer gedraaid kan worden? Neem dan contact met ons op.

SELECTIECRITERIA
De ontwikkeling van talent staat bij deze regeling centraal. Daarnaast gaat de maker op zoek naar een eigen handschrift, door het maken van een korte film of een korte documentaire. Alleen films van minder dan 60 minuten komen in aanmerking.
Belangrijke criteria zijn urgentie, originaliteit en authenticiteit, maar er wordt ook gekeken naar de kwaliteit van je eerdere werk. Verder kijkt het Filmfonds in hoeverre de film deze zomer al in productie kan gaan en binnen afzienbare tijd vertoond kan worden via verschillende platforms.

BIJDRAGE
Een eventuele bijdrage van het Fonds is maximaal 85% van je budget en per project is maximaal € 40.000,- beschikbaar. 15% van het budget moet worden ingebracht via andere financiers.Deze ronde komen maximaal 8 projecten voor een bijdrage in aanmerking.

Kijk voor meer informatie omtrent oproep, criteria, voorwaarden en procedure via deze link.

Voldoe jij aan deze criteria en heb je een plan dat je verder zou willen ontwikkelen? Stuur een e-mail naar Francois Pieneman: francois@worldvisuals.nl of neem telefonisch contact op: 06-14450227

Let op de deadline is 22 April om 17.00 uur.