Oproep voor docu talent – Teledoc Campus 2020

Worldvisuals Film is op zoek naar jong creatief documentaire talent voor  Teledoc Campus 2020. Teledoc Campus zoekt prikkelende en artistiek uitdagende storytelling, geworteld in de Nederlandse hedendaagse samenleving, die aansluit bij de belevingswereld van een brede jongerendoelgroep, kortom het publiek van NPO 3.

Dit project staat open voor in Nederland wonende documentairemakers die minimaal één (korte) documentaire hebben gemaakt waarin hun talent en ambitie zichtbaar is en die bovendien op landelijke of regionale televisie is uitgezonden of bioscooproulatie heeft gehad; of die een audiovisuele opleiding (of School voor Journalistiek) hebben afgerond, waarbinnen een (korte) documentaire als afstudeerfilm werd gerealiseerd.

Aanvragen bestaan uit maximaal 4 pagina’s: maximaal 2 pagina’s synopsis, maximaal 1 pagina regievisie en maximaal 1 pagina CV/filmografie van regisseur en producent.

Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, NPO-fonds en het Nederlands Filmfonds voor jonge talentvolle regisseurs en producenten. Binnen Teledoc Campus kunnen zij ervaring opdoen met korte documentaires (25 minuten) en zoeken naar hun eigen artistieke handtekening, waarna de sprong naar lange producties kan worden gemaakt. Dit opent de weg naar kwaliteitsdocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter.

Gerealiseerde Teledoc Campus-projecten worden op NPO 3 uitgezonden.

De lengte van de films is 25 minuten, het budget is maximaal € 60.000,- voor realisering (dus exclusief ontwikkeling).

Kijk voor meer informatie omtrent oproep, criteria, voorwaarden en procedure bij https://teledoccampus.cobofonds.nl

Voldoe jij aan deze criteria en heb je een plan dat je verder zou willen ontwikkelen ? Stuur een e-mail naar Francois Pieneman: francois@worldvisuals.nl

Let op de deadline voor Teledoc Campus  is 16 maart a.s. maar een plan indienen voor de volgende editie van 8 juni is uiteraard ook mogelijk.