Anders best scorende Nederlandse korte film

In het najaar van 2018(klopt 2018 in dit verband? waren Nederlandse films opnieuw goed vertegenwoordigd. Anders, van regisseur Reinout Hellenthal, geschreven door Paul Bontenbal en een productie in samenwerking met Worldvisuals Film werd door Eye uitgeroepen tot meest succesvolle korte film in 2018. De film werd afgelopen jaar uitgezonden op de Duitse omroep WDR, draaide op meer dan 100 festivals en won 25 prijzen en kreeg de titel beste korte jeugddrama ter wereld. Het Anders-lespakket ontwikkeld voor scholen in het Nederlandse Voortgezet- en Middelbaar onderwijs is ter beschikking.

Anders is via Facebook hier te bekijken.

Anders gaat over de 14-jarige Alex,  gespeeld door Maas Bronkhuyzen, die worstelt met zijn identiteit op het Drentse platteland. De jongen is beste vrienden met Hendrik, de vriend van zijn zus, met wie hij goede gesprekken voert en graag stoeit in het bos. Als Alex’ zus en Hendrik besluiten naar de stad te verhuizen, leidt dat tot een reeks gebeurtenissen waarbij de nasleep van een potje voetbal met een groep jongens tot een climax zal leiden. Alex kan nu laten zien wie hij werkelijk is.