Vacature Coördinator Communicatie & Distributie

Worldvisuals Film is vanaf april 2019 op zoek naar een ervaren medewerker Communicatie & Distributie, voor de impact-documentaire Ruwe Diamanten.

Ruwe Diamanten is een documentaire over de invloed van voorbeeldfiguren op de identiteits- en gedragsontwikkeling van jongens, in de contexten van onderwijs en straatculturen. Het belang van goede- en de schade van slechte voorbeelden staat centraal. In de film worden vier jonge jongens geportretteerd, in de levensfase waar hun leven nog alle kanten op kan. Vanuit de wereld van de jongens ogen leren we de mensen kennen die hen inspireren. Overige personages zijn voetbaltrainer Tarra, jongerenwerkster Dilan en meester Joost.

De film is bedacht en wordt geregisseerd door David Stam, met wie je zult samenwerken bij het maken en plaatsen van content.

De film zal in juni in première gaan. Er zullen in eerste instantie verschillende vertoningen met symposia worden georganiseerd, voordat hij naar Filmfestivals kan en op TV wordt uitgezonden.

 

Aanstelling

We zoeken iemand voor 2 dagen per week voor een periode van 4 maanden. Startdatum in onderling overleg, maar bijvoorkeur zo snel mogelijk. Je zal ondersteunen bij het ontwikkelen en plaatsen van Social Media rondom de film, de première en je bent betrokken bij het opzetten van de distributiekanalen. Het is een uitdagende functie waarin eigen initiatief en vlotte communicatie van groot belang zijn. Er is een stagiair bij het project betrokken die hierbij kan assisteren. Er is een werkplek beschikbaar op het kantoor van de producent (in A-Lab, te Amsterdam).

 

Taken

Taken zijn onder andere:

 • Social media kanalen opzetten en verzamelen van (aanvullende) content
 • Productionele ondersteuning bij het opnemen van content voor de film, te delen via social media.
 • Media aandacht op de film vestigen (pers-bericht, etc.)
 • Helpen organiseren van de première en een aantal bijeenkomsten
 • Bijhouden en rapporteren over de voortgang en financiën
 • Algeheel aanspreekpunt voor distributie

 

Kenmerken waar wij naar zoeken:


 • HBO/WO denkniveau en aantoonbaar verstand van marketing en (project)communicatie
 • Ervaring met impact producties is een pre
 • Je bent assertief, actiegericht, zelfstandig en kunt strategisch nadenken.
 • Je bent flexibel
 • Je hebt een perfecte beheersing van de Nederlandse taal.

 

Vergoeding

De vergoeding is afhankelijk van je beschikbaarheid en ervaring, en zal in onderling overleg plaatsvinden.

 

Reageren? 


Stuur een e-mail met C.V. naar francois@worldvisuals.nl, t.a.v. Francois Pieneman. Voor nadere informatie kan je telefonisch contact opnemen via: 06-14450227.

We zien je reactie graag tegemoet!

Worldvisuals Film is een internationaal georiënteerd productiebedrijf van films en documentaires. We zijn gevestigd in Amsterdam, vlak bij EYE.