Groot succes voor Anders

Een half jaar na de première is de film Anders van Reinout Hellenthal al weer voor 20 (internationale) filmfestivals geselecteerd. Daarnaast draaide de film in Pathé de Munt in Amsterdam en won de film de prijs voor beste korte film tijdens het Transgender Film Festival in Kiel Duitsland en werd winnaar Noordsterren-competitie tijdens het Internationaal filmfestival Assen. Grote erkenning was er tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam. Een unanieme meerderheid van publieks- en jurystemmen, koos in het Made in Holland-programma, voor Anders als beste Nederlandse Korte Film. Daarmee komt Anders automatisch op de shortlist te staan voor de grootste korte LHBT-filmprijs ter wereld en wordt de film vertoond tijdens het BAFTA-gekwalificeerde Iris Prize Festival in Cardiff. 

Anders vertelt het verhaal van de 14-jarige Alex. Hij is beste maatjes met zijn toekomstige zwager Hendrik. Alex heeft het moeilijk zich in zijn omgeving staande te houden. Wanneer Hendrik en zijn zus aangeven dat ze het huis uitgaan om in de stad te wonen, leidt dit tot een turbulente dag voor Alex en zijn familie.

Anders zal binnenkort ook in het onderwijs worden ingezet als voorlichtingsmateriaal voor scholieren en is de komende tijd te zien zijn bij diverse internationale filmfestivals.