Workshop over filmfinanciering

De workshop Funding your film is van start gegaan. Een initiatief van producent Francois Pieneman van Worldvisuals Film en scenarist en regisseur Vanesa Abajo Pérez van Espresso Media.

De makers vonden het hoog tijd dat er echt eens een verdiepende workshop zou komen over financieren. Veel jonge makers zijn enorm getalenteerd, maar hebben weinig ervaring met het schrijven van een projectplan, het opstellen van een begroting en dekkingsplan of hoe ze moeten pitchen. Het zijn allemaal zaken die van groot belang zijn om je filmproject van de grond te krijgen.

Francois en Vanesa, beide al meer dan 10 jaar in het filmvak, kunnen hier over meepraten.  “We kregen veel vragen over onze projecten omdat wij onze projecten op een creatieve manier wisten te financieren via fondsen, sponsoring, crowdfunding en maatschappelijke instellingen. We vinden het belangrijk dat  makers, ook zonder een opleiding aan de Filmacademie, de mogelijkheid krijgen om hun film te kunnen maken. En dat kan alleen met de juiste tools”.

Aan de hand van leuke opdrachten gaan de deelnemers vooral zelf aan de slag. We behandelen de onderwerpen op een toegankelijke manier, zodat ze ook direct toepasbaar zijn op de plannen van de aanwezigen.  De workshops zijn klein van opzet, zodat er altijd voldoende persoonlijke aandacht is voor makers. De workshop is 2x  keer per maand en  aanmelden kan via Eventbrite.nl