Verhalen gezocht: rouw meer bespreekbaar op de werkvloer

Voor de documentaire Hoe gaat het? van regisseur Fokke Baarssen is Worldvisuals Film op zoek naar verhalen van de werkvloer omtrent rouw.

Iedereen krijgt te maken met een rouwsituatie in zijn leven. Verlies is een moeilijk pad waarin iedereen andere behoeftes nodig heeft. Op de werkvloer komen hier ook nog eens de belangen bij van de werkgever. Zowel werkgever als werknemer bevinden zich vaak in een uiterst kwetsbare situatie die aandacht verdient.

Met de documentaire Hoe gaat het? (momenteel in ontwikkeling) is het onze wens dat rouw meer bespreekbaar wordt op de werkvloer. De documentaire verkent het spanningsveld van rouw tussen werkgever en werknemer. De film biedt geen pasklare oplossingen, maar mogelijkheden tot reflectie aan de hand van veel voorkomende situaties op de werkvloer.

De film wil laten zien dat ‘rouw’ voor iedereen anders kan zijn. Daarom zijn we op zoek naar zo veel mogelijk verschillende verhalen.  We willen een hoopvolle film maken. Een film waarin mensen zich herkennen.

Daarom zijn we op zoek naar personen die hun verhaal omtrent rouw in relatie tot de werkvloer met ons willen delen. Dit mag vanuit de positie van een werknemer of werkgever zijn. De verhalen verzamelen we in eerste instantie om er achter te komen wat er speelt op de werkvloer. Daarnaast zijn we op zoek naar verschillende verhalen die we in overleg daadwerkelijk kunnen gebruiken in de documentaire.

Met deze film hopen wij steun te kunnen bieden aan anderen en een breed draagvlak te creëren waarin we rouw(processen) voor iedereen bespreekbaar / inzichtelijk maken.

Wilt u uw verhaal delen of kent u een persoon die zijn/haar verhaal met ons kan delen? Dan hopen we dat u contact wilt opnemen met Worldvisuals Film. Stuur uw bericht naar Marlyn van Gool, uitvoerend producent: marlyn@worldvisualsfilm.nl tel. 06-14242105

Alvast heel hartelijk dank.