Oproep NTR KORT! 2016

Heb je een bijzonder idee voor een korte film en zou je deze met ons willen ontwikkelen voor NTR Kort 2016? Bijzondere verhalen met maatschappelijke relevantie en humor spreken ons aan. De deadline voor inzending is 1 december a.s.

NTR, het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en CoBO organiseren voor de 16e keer KORT!. Nieuwe en gevestigde regisseurs en scenaristen uit Nederland en Vlaanderen krijgen de kans om korte fictiefilms te maken. KORT! bestaat uit tien korte fictiefilms met een lengte tussen de 5 en 10 minuten. Ook animatiefilmprojecten kunnen aan KORT! deelnemen.

Een regisseur komt in aanmerking voor maximaal één realiseringsbijdrage. Van regisseurs wordt, naast een relevante opleiding, verlangd dat zij minimaal één gerealiseerde (korte) fictiefilm op hun naam hebben staan. Regisseurs die reeds drie keer een KORT! hebben gemaakt kunnen zich vijf jaar na de laatste deelname weer opnieuw aanmelden. De bijdrage is maximaal € 73.500,- per film

De selectie vindt plaats op basis van een uitgeschreven scenario. Scenario’s met Nederlandstalige dialogen en narratieve films met een eigentijds onderwerp voor een volwassen publiek hebben de voorkeur. Er wordt nadrukkelijk gekeken naar de filmische potentie van het scenario en de creativiteit en durf van de maker(s). Een regievisie is een vereiste.

De uitslag wordt half januari 2016 bekend gemaakt. De première van de films is voorzien op het Nederlands Film Festival 2016. De films zijn bestemd voor vertoning in de bioscoop, via internet en op televisie via de NTR.
Mocht het project geselecteerd worden dan staat 26 januari 2016 het kennismakingsgesprek gepland.

Meer informatie? Neem contact op met Francois Pieneman, francois@worldvisualsfilm.nl