Deserted geselecteerd voor het Nederlands Film Festival

Tijdens de komende editie van het Nederlands Film Festival gaat de korte film Deserted van Worldvisuals Film in première. De regie werd gevoerd door Niels Bourgonje, het scenario geschreven door Paul Bontenbal en producenten waren Francois Pieneman en Ingeborg Putter.

Deserted vertelt het verhaal van een man die alleen loopt in een woestijn. Met zich mee draagt hij een volle kan water. Hij vecht tegen de verleiding hieruit te drinken. Waar loopt de man naar toe en wat zijn de gevolgen als hij de verleiding niet kan weerstaan.

De film werd opgenomen in een woestijn in Californië met een Amerikaanse cast en gedeeltelijk Amerikaanse crew.

Dankzij sponsorbijdragen, o.a. via het crowdfundingplatform ‘Voordekunst’ kon Deserted gemaakt worden. Voor de donateurs wordt een speciale screening georganiseerd. De datum hiervan zal nog bekend worden gemaakt.

Worldvisuals Film werkte al diverse keren samen met regisseur Niels Bourgonje en scenarioschrijver Paul Bontenbal. Vanwege vertoning van de prijswinnende film Rust in Hollywood ontstond de mogelijkheid in Amerika te gaan draaien.

<em>Jaarlijks, aan het begin van het najaar, vindt het <a href=”http://www.filmfestival.nl” target=”_blank”>Nederlands Film Festival</a> (NFF) plaats. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film centraal staat. Films van kort tot lang, van arthouse tot mainstream, van analoog tot digitaal. Speelfilms, documentaires, animaties, korte films, televisiedrama’s én evenementen voor jong en oud. Terugkerend hoogtepunt van het NFF is de competitie om de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, de Gouden Kalveren. </em>