Korte speelfilm 'Orde' als lesmateriaal in voortgezet onderwijs

De korte speelfilm ‘Orde’ gekoppeld aan de documentaire ‘Er Uit!’ wordt door ruim 100 scholen ingezet als lesmateriaal; onder andere tijdens de Week tegen Pesten, die gehouden wordt van 22 t/m 26 september 2014.

In deze eigentijdse film word je meegenomen met de kwetsbaarheid en machteloosheid van Bas Treurniet, een leraar op een school voor het voortgezet onderwijs. Jong, aansprekend, joviaal. De orde die hij normaal gesproken heeft in de klas en in zijn leven, begint uit balans te raken. Het emotionele beroep dat op hem wordt gedaan door zijn moeder of het zakelijke verzoek van de conrector op school valt ineens niet meer te combineren met zijn functioneren als docent. De leerlingen voelen haarfijn aan dat deze leraar wankelt en dagen hem uit.

In de documentaire komen docenten, een leerling en een ouder aan het woord over ‘cyberbaiting’ (pesten via het internet).

De film en de documentaire geven een indringend beeld van de gevolgen die ‘pesten van de docent’ en het verkeerd gebruik van de smartphone in de klas kunnen hebben.

Voor meer informatie over de film of als u de DVD wilt bestellen, kunt u contact opnemen met ingeborg@worldvisualsfilm.nl

www.ordedefilm.nl